Zorg woning

Terug naar overzicht

De Brink

Koningsbrink, Julianadorp

Aantal woningen: 33 zorgclusterwoningen en 4 huiskamers

Over dit project

“In Julianadorp Oost aan de Koningsbrink realiseert Woningstichting Den Helder in samenwerking met De Omring een woon-/zorggebouw met 33 zorgclusterwoningen.  Het ontwerp wordt verzorgd door  GeO Architecten uit Schagen. Het bouwplan voor kleinschalig wonen voor ouderen komt aan de rand van de eerste fase van de Willem Alexander Hof te liggen. Inmiddels wordt de tweede fase ook voorbereid door de gemeente en na realisatie van deze fase ligt het woonzorggebouw centraal in de Willem Alexanderhof.

Het gebouw bestaat uit twee bouwlagen en een kapconstructie van diverse schuine kappen haaks op de lengterichting van het gebouw.
Op de begane grond worden 16 zorgeenheden gesitueerd rondom twee centrale huiskamers. Per huiskamer acht woningen.
Op de verdieping idem dito met dien verstande dat één cluster uit 9 woningen bestaat.
De vier centrale huiskamers van ca. 80 m2 worden voorzien van een terras/balkon, gesitueerd op het zuiden, van ca. 30 m2 waar de bewoners buiten kunnen zitten.

Indeling zorgappartementen:
- woonkamer keuken van ca. 23 m2
- slaapkamer van ca. 13 m2
- badkamer van ca. 7 m2

Naast het woongebouw komen 22 parkeerplaatsen voor bewoners, bezoekers en personeel. Het naastgelegen fiets-/voetpad biedt middels een brug een ontsluiting naar het oude dorp en maakt zo het winkelcentrum De Riepel bereikbaar.

Voortgang

 

De bouw verloopt volgens planning. Het hoogste punt is voor de bouwvak bereikt. Dit is gevierd met een feestelijke bijeenkomst op 11 september. Het gebouw is wind- en waterdicht en bevindt zich nu in de afbouwfase. Momenteel wordt de houten gevelbekleding aangebracht. Het interieurplan van de Omring is gereed en verwerkt op de bouwkundige documenten.

 

De verwachte oplevering van de bouw en installaties is eerste kwartaal 2020. Daarna wordt nog geschilderd en het terrein ingericht zodat de cliënten van Omring in april 2020 kunnen verhuizen.

 

Laatste update: 16-9-2019

 

 

 


Algemeen

 • Plaats Koningsbrink, Julianadorp

Kenmerken

 • Aantal woningen 33 zorgclusterwoningen en 4 huiskamers

Planning

 • Start bouw eerste kwartaal 2019
 • Datum van oplevering verwacht eerste kwartaal 2020
 • Status in uitvoering
 • Partijen

 • Aannemer Van Wijnen BV, Heerhugowaard
 • Architect GeO Architecten, Schagen
 •  
  Annuleren

  Waarmee kunnen wij je helpen?

  Begin hier met zoeken!

  Geen resultaten gevonden