Geen objecten gevonden

Woning

Terug naar overzicht

Landgoed Julianadorp

Aantal woningen: sociale huurwoningen

Over dit project

 

Koninklijk wonen op Landgoed Julianadorp

Krijgt Julianadorp de eerste sociale huurwoningen in Nederland met een oprijlaan? Zou zomaar eens kunnen. Woningstichting Den Helder/Helder Vastgoed BV broedt al een tijdje op het idee om in Julianadorp een replica van Paleis Soestdijk neer te zetten met sociale huurwoningen. In Julianadorp-Oost bezit Woningstichting Den Helder een groot stuk grond, daar zou een replica van paleis Soestdijk kunnen komen.  Overal elders zou een replica van Soestdijk misplaatst zijn. Maar niet in het dorp dat naar Juliana is vernoemd. Hiermee krijgt Julianadorp een koninklijke uitstraling. Het echte Paleis Soestdijk is gebouwd in 1650. In 1674 werd het verkocht aan Willem III van Oranje.

 

Ontwikkelingen Julianadorp

Het gebied langs de Langevliet dat in bezit is van Woningstichting - tussen Noorderhaven en de Zuiderhaaks - telt ruim 35 hectare. Op deze plek zijn inmiddels vergevorderde plannen van het burgerinitiatief ONS Julianadorp voor een multifunctioneel terrein met natuur, sportvelden, evenemententerrein en waterpartijen.

Plannen voor de bouw van een tweede Soestdijk, bestonden al voor deze ontwikkelingen, maar beide plannen kunnen naast elkaar bestaan. Voor het bouwen van Soestdijk hebben we twee hectare nodig zodat het paleis in een parkachtige omgeving neergezet kan worden.

Hoe beide plannen precies in elkaar zullen grijpen, is nog niet duidelijk. Wanneer het huidige ontwerp van ONS Julianadorp wordt uitgevoerd, blijft er een strook grond over langs de Langevliet dat al was ingetekend voor woningbouw.

 

Voortgang

Op dit moment bevindt het project zich in de ontwikkelingsfase en wordt gekeken naar de haalbaarheid. Het uitgangspunt is om er sociale huurwoningen te gaan bouwen. Het idee is of om veertig tot vijftig appartementen of zo’n 40 grondgebonden woningen te realiseren. 

 


Kenmerken

  • Aantal woningen sociale huurwoningen

Planning

  • Status In ontwikkeling