Geen objecten gevonden

Woning

Terug naar overzicht

Het Warenhuys

Beatrixstraat, Den Helder

Aantal woningen: 36

Over dit project

In het stadshart van Den Helder ontwikkelt Helder Vastgoed BV het project ‘Het Warenhuys’ (voormalig pand V&D) aan de Beatrixstraat. Het project bestaat uit 36 sociale huurappartementen en een commerciele plint op de begane grond.  

Om de 36 sociale huurwoningen en een winkelplint te realiseren betekent wel dat we definitief afscheid hebben genomen van de door sommige geliefde en andere verafschuwde koepel van het voormalige V&D pand. Niet zonder reden, maar om ruimte, licht en uitstraling te geven aan de nieuwe blikvanger. 

Met de sloop zal ook het kunstwerk van Leon Keer verdwijnen. Meer dan twee jaar kon de bezoeker aan het stadshart genieten van de levensgrote 3d walvis, reddingsboei en de bekende koffer. Bij het vervaardigen van de kunstwerken was de kunstenaar op de hoogte dat deze tijdelijk zou zijn.  De sloopwerkxzaamheden hiervan zullen in januari 2022 aanvangen. 

 

Toevoeging sociale huurappartementen

Het nieuwe pand bestaat naast de winkelplint straks uit 36 sociale huurwoningen, dat is een toevoeging van 18 sociale huurwoningen op een prominente plek in het stadshart. De woningen worden te zijner tijd aangeboden op Woonmatchkopnh.nl. U dient ingeschreven te zijn als woningzoekende om te kunnen reageren op deze woningen. Op dit moment is Helder Vastgoed nog in gesprek met diverse partijen voor een plekje in de winkelplint. In het souterrain krijgen in ieder geval Kunsthal 45 en de Kunstuitleen hun nieuwe onderkomen.  In samenwerking met de gemeente wordt bekeken hier een openbare fietsenstalling te realiseren zodat alle fietsen niet meer in de Beatrixstraat neergezet worden. 

 

Ontwerp pand

Het ontwerp is van het Rotterdamse architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven. Gedachte is dat het kille beton uit de jaren 60 plaatsmaakt voor baksteen en uitdagend metselwerk. Ook de achterkant van het V&D-gebouw krijgt een volwaardige uitstraling. Helder Vastgoed verwacht in het tweede kwartaal van 2022 te beginnen met de bouw. Naar verwachting kunnen 3e kwartaal 2023 waarschijnlijk de huurders en de winkeliers hun intrek nemen.  

Voortgang

Momenteel loopt het aanbestedingstraject. 

 


Algemeen

  • Plaats Beatrixstraat, Den Helder

Kenmerken

  • Woningtype Appartement
  • Aantal woningen 36

Planning

  • Status in voorbereiding
  • Partijen

  • Architect Architectenbureau Happel, Cornelisse, Verhoeven
  • Projectontwikkelaar Helder Vastgoed BV
  • Eigenaar Helder Vastgoed BV
  • Locatie op kaart