Geen objecten gevonden

Woning

Terug naar overzicht

Molenwerf

Den Helder

Aantal woningen: 34 woningen

Over dit project

Op het Vinkenterrein realiseert Helder Vastgoed BV het project Molenwerf met 34 woningen die doen denken aan de architectuur van de woningen aan de Polderweg en recht doet aan de woningen in de achtergelegen Janzenstraat en die langs de Fabrieksgracht.

De naam Molenwerf doet recht aan wat er ooit was op deze plek: een houtwerf aan het water met een imposante zaagmolen. Zo'n molen keert terug en wordt, in combinatie met de architectuur van de woningen, straks de grote blikvanger.

Huurwoningen

In project is ruimte voor 18 huurwoningen waarvan twee onder de molen.

De huurprijzen zijn nog niet bekend. Helder Vastgoed BV beheert en verzorgt de toewijzing van deze woningen. De woningen worden t.z.t. verhuurd via  www.woonmatchkopnh.nl

Koopwoningen

In totaal komen er 16 nieuwe ruime koopwoningen. De verkoopprijzen zijn nog niet bekend. Ge├»nteresseerden voor een koopwoning kunnen contact opnemen met verkoopmakelaar Coltof. Zij verzorgen de verkoop van de woningen en zijn bereikbaar via tel.nr. 0223-200005 of e-mail infocoltofmakelaardijnl.  

Parkeren

In totaal komen er 119 openbare parkeerplaatsen plus bij 12 parkeerplaatsen parkeren op eigen terrein. 

 

Molen

De Helderse molenstichting De Onderneming zet zich al jarenlang in voor herbouw van houtzaagmolen De Goede Verwachting die in de 19e eeuw deel uitmaakte van houthandel Vinken. Herbouw kost ruim een miljoen euro. Gemeente (twee ton), Waddenfonds (half miljoen), provincie (1,4 ton) en Helder Vastgoed dragen hieraan bij.

Voortgang

De omgevingsvergunning is binnen en er zijn geen bezwaren ingediend. Na de zomer start Helder Vastgoed BV met de bouw van 34 woningen en de replica van de historische houtzaagmolen. Twee van de 18 huurwoningen komen in de aanbouw van de molen. 16 woningen zijn bestemd voor de verkoop. Alle woningen worden voorzien van warmtepompen, driedubbel glas en zonnepanelen zodat ze voldoen aan de huidige bouweisen en bijdragen aan een CO2 neutraal woningbezit. In de molen komt een infocentrum over duurzame energie en een bed & breakfast. De molen kan straks draaien, maar gaat niet zagen. De bouw duurt ongeveer 1,5 jaar.

Bekijk de 3d-film

Benieuwd hoe het plan eruit komt te zien? Bekijk dan de 3d-film Vinkenterrein!

 

Nieuwsbrieven

 

Geïnteresseerd?

Meldt u vrijblijvend aan voor de serie nieuwsbrieven over dit project : (0223) 677677.


Algemeen

  • Plaats Den Helder

Kenmerken

  • Woningtype Eengezinswoning
  • Aantal woningen 34 woningen

Planning

  • Start bouw derde kwartaal 2023
  • Datum van oplevering vierde kwartaal 2024
  • Status in uitvoering
  • Partijen

  • Architect Kapitein Jacobs Kapitein Architecten, Den Helder
  • Projectontwikkelaar Helder Vastgoed BV
  • Locatie op kaart