Geen objecten gevonden

Woning

Terug naar overzicht

Molenwerf (nieuwbouw Vinkenterrein)

Den Helder

Aantal woningen: 32 woningen

Over dit project

Op het Vinkenterrein realiseert Helder Vastgoed BV het project Molenwerf met 32 woningen die doen denken aan de architectuur van de woningen aan de Polderweg en recht doet aan de woningen in de achtergelegen Janzenstraat en die langs de Fabrieksgracht.

De naam Molenwerf doet recht aan wat er ooit was op deze plek: een houtwerf aan het water met een imposante zaagmolen. Zo'n molen keert terug en wordt, in combinatie met de architectuur van de woningen, straks de grote blikvanger.

Huurwoningen

In project is ruimte voor 16 huurwoningen.

De huurprijzen zijn nog niet bekend. Helder Vastgoed BV beheert en verzorgt de toewijzing van deze woningen. De woningen worden t.z.t. verhuurd via  www.woonmatchkopnh.nl

Koopwoningen

In totaal komen er 16 nieuwe ruime koopwoningen. De verkoopprijzen zijn nog niet bekend. Indien u interesse heeft in een koopwoning kunt u een mail met uw gegevens sturen naar vinkenterrein@wsdh.nl. Wij overhandigen later uw gegevens aan de verkoopmakelaar.

Parkeren

In totaal komen er 119 openbare parkeerplaatsen plus bij 12 parkeerplaatsen parkeren op eigen terrein. 

 

Molen

De Helderse molenstichting De Onderneming zet zich al jarenlang in voor herbouw van houtzaagmolen De Goede Verwachting die in de 19e eeuw deel uitmaakte van houthandel Vinken. Herbouw kost ruim een miljoen euro. Gemeente (twee ton), Waddenfonds (half miljoen), provincie (1,4 ton) en Helder Vastgoed dragen hieraan bij.

Voortgang

Het project bevindt zich nog in de planontwikkelingsfase. Afhankelijk wanneer de onherroepelijke omgevingsvergunning verwachten we ongeveer eind 2021 te beginnen met de bouwwerkzaamheden. De totale bouwtijd is circa 15 maanden.

Bekijk de 3d-film

Benieuwd hoe het plan eruit komt te zien? Bekijk dan de 3d-film Vinkenterrein!

 

Nieuwsbrieven

 

Geïnteresseerd?

Meldt u vrijblijvend aan voor de serie nieuwsbrieven over dit project : (0223) 677677.


Algemeen

  • Plaats Den Helder

Kenmerken

  • Woningtype Eengezinswoning
  • Aantal woningen 32 woningen

Planning

  • Start bouw eind 2021
  • Status in ontwikkeling
  • Partijen

  • Architect Kapitein Jacobs Kapitein Architecten, Den Helder
  • Projectontwikkelaar Helder Vastgoed BV
  • Locatie op kaart