Overige ruimte

Aantal woningen: gezondheidscentrum

Over dit project

Verbouwing voormalige bibliotheek Bernhardplein

In april 2016 is de openbare bibliotheek verhuisd naar haar nieuwe onderkomen in School 7 aan de Weststraat in Den Helder. Hiermee is het bibliotheekgedeelte van het gebouw aan het Bernhardplein leeg komen te staan. Het bibliotheekgebouw is door Woningstichting Den Helder in 2012 aangekocht.  Op de begane grond bevindt zich nu een huisartsenpraktijk Het Middenschip en Stichting Vrijwaard  (beide partijen huurders WS) en een fysiotherapiepraktijk 'Fysio Holland' (koper).

De fysiotherapiepraktijk kocht haar deel in 2013 en sindsdien zijn zij gezamenlijk met Woningstichting Den Helder, de  ANWB en de eigenaren van de 20 koopappartementen, de eigenaren van het gebouw  en verenigd in een VVE.

In het leeg gekomen bibliotheekgedeelte op de verdieping zijn inmiddels een drietal ruimtes opgeleverd. De volgende partijen huisvesten zich hier nu: Stichting Vrijwaard, MEE / De Wering en GGD Hollands Noorden. Op dit moment is er nog 1 ruimte van 325 m2 niet ingevuld. Voor deze ruimte hebben wij huurcontracten gesloten met de volgende partijen: OGGZ / GGD en Humanitas en als laatste partij RCO De Hoofdzaak in combinatie met TopFit.

Voortgang

Met deze laatste invulling is het Gezondheidscentrum compleet. De verbouw werkzaamheden voor de ruimte van 325 m2 starten eind februari en zijn eind mei gereed.

Op 7 juni a.s. om 15.15 uur is de feestelijke opening van Gezondheidscentrum Bernhardplein.

• Plaats Bernhardplein (voormalige bibliotheek) in Den Helder

• Aantal woningen gezondheidscentrum