Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Schoolgebouw Hector Treubstraat krijgt woonfunctie

Publicatiedatum: 26-05-2022

 

Van school naar atelierruimte tot woonruimte. Met respect voor de historie geeft Helder Vastgoed bv het oude schoolgebouw aan de Hector Treubstraat een nieuwe functie. Het oude schoolgebouw bestaat nu uit 13 appartementen voor bewoners met een licht verstandelijke handicap en een steunpunt voor 's Heeren Loo. Zoals bedoeld door de architect biedt het pand veel ruimte en licht.

Het schoolgebouw is in 1936 geopend en in gebruik genomen door de BLO-school (buitengewoon lager onderwijs). Albert Dokter, de toenmalige gemeente-architect en directeur gemeentewerken van Den Helder, baseerde zijn ontwerp op de gedachte van de openluchtschool; een betonnen draagconstructie met veel glas en bekleed met metselwerk. De school bestond uit zes leslokalen, twee werklokalen en een gymzaal. Na jarenlang dienst te hebben gedaan als onderwijsgebouw is het van 2008 tot 2018 gebruikt door kunstenaars die er hun ateliers hadden.

In opdracht van Helder Vastgoed BV heeft Beltman Architecten het ontwerp gemaakt voor de herbestemming van de school: De oorspronkelijke stalen binnenkozijnen zijn zo veel mogelijk in ere hersteld. De oude gymzaal is gesloopt en op deze locatie is een nieuwbouw volume gekomen met drie appartementen. Alle appartementen hebben een woonkamer-keuken, badkamer en aparte slaapkamer. De kelder is weer in gebruik genomen en dient nu als installatieruimte.

Energetisch voldoet het gebouw nu aan de huidige eisen. In het kader van een CO2-neutraal woningbezit is er geen gasaansluiting en wordt de warmte opgewekt via bodemwarmtewisselaars en een warmtepomp. Verder komen er 3 zonnepanelen per appartement op het dak en wordt het gebouw geïsoleerd volgens de eisen van deze tijd.

Er komt een gemeenschappelijke fietsenberging en parkeren gebeurt op eigen terrein. Binnenkort wordt de binnenplaats nog aangepakt. Over enkele weken ontvangt ’s Heeren Loo de sleutels en kan begonnen worden met het inhuizen.

 

Deel deze pagina