Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Molenwerf gaat officieel Molenplantsoen heten

Publicatiedatum: 12-04-2022

Het was Vinkenterrein, het is Molenwerf en het wordt straks Molenplantsoen. Verwarrend?

Dat zit zo: het Vinkenterrein was en is de naam in de volksmond voor de grond aan de Fabrieksgracht, waar ooit de gelijknamige houthandel was gevestigd. Vorig jaar is het project door Woningstichting/Helder Vastgoed BV omgedoopt in Molenwerf. Reden: de naam Vinken is een officieuze naam die vooral onder buurtbewoners en oudere Nieuwediepers bekend is. Veel anderen, zeker als ze van buiten Den Helder komen, weten niet waar Vinken voor staat. De historische houtzaagmolen die hier ooit stond en als replica zal worden teruggebouwd maakt het woonwijkje extra bijzonder. De naam Molenwerf verwijst naar die molen en de houtwerf die er ooit lag.

De gemeentelijke straatnamencommissie heeft evenwel besloten de officiƫle straatnaam voor de toekomstige bewoners Molenplantsoen te laten zijn. Hierin komt opnieuw de aanwezigheid van de markante molen terug, maar ook maakt het duidelijk dat het buurtje een groen karakter draagt met een plantsoen, bomen en een heemtuin.

Inmiddels is begonnen met de voorbereidende bouwwerkzaamheden voor Molenwerf. Een deel van het parkeerterrein is opgebroken en ook de speelkooi zal worden verplaatst.

 

Deel deze pagina