Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Lichtkunstroute Den Helder

Publicatiedatum: 08-01-2018

Tot 11 januari 2018 kunt u een kijkje nemen bij een van de locaties? Alle dagen schijnt vanaf 17.00 uur tot 22.00 uur het licht op de verschillende gevels.

Op 14 december wordt de route officieel geopend. De opening vindt om 19.00 uur plaats bij de gevel van het voormalige V&D pand (Beatrixstraat 3).

In de maanden december en januari zal er net als vorig jaar op de gevel van de V&D een mooie lichtprojectie verschijnen. Het thema dit jaar is ‘Vertrekken en terugkomen’. Steden zijn plaatsen van komen en gaan, havensteden des te meer. Soms komen mensen in grote aantallen binnenstromen en stromen later weer weg, als eb en vloed. Soms voor langere tijd zoals in de Tweede Wereldoorlog, vanwege langdurige bombardementen, soms voor kortere tijd, zoals met de vissersboten en de marineschepen.

Juist deze beweging van ‘vertrekken en terugkomen’ vinden kunstenaars Machteld Aardse en Femke Kempkes, inspirerend en typerend voor Den Helder.

Naast de V&D gevel is er dit jaar een tweede lichtprojectie gerealiseerd op de oude Rijkswerf Willemsoord. Via een lichtroute komt u langs alle locaties en wordt u verrast door lichtkunst via handgeschreven berichten, verhalen, (groeps)foto’s, bouwtekeningen van schepen, portretfoto’s, tekeningen, bevoorradingslijsten, verslagen, werkschema’s, kluslijsten en details van mensen die vroeger op de oude Rijkswerf Willemsoord gewerkt hebben en informatie over het werk wat ze gedaan hebben en wat ze hiervan vonden.

De folder met de route en alle locaties kunt u downloaden via https://denhelder.online/…/lichtkunstroute-stadshart-helder/

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden