Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Leerlingen Lyceum aan Zee ontwerpen droom Tiny House

Publicatiedatum: 11-02-2019

Op dinsdag 5 februari nam Marjolein Jonker van Tiny House Nederland ruim 200 leerlingen van Lyceum aan Zee mee op een virtuele rondleiding in haar Tiny House. Op deze manier maakten de leerlingen kennis met één van de pioniers op het gebied van wonen op een paar vierkante meter.

Daar blijft het natuurlijk niet bij, want met de inspiratie uit de lezing worden de leerlingen de komende weken uitgedaagd om een eigen Tiny House op een gewenste droomlocatie te ontwerpen. Hierbij moet rekening gehouden worden met echte bouweisen, zoals die zijn opgesteld door Woningstichting Den Helder én met het milieuaspect, waar De Helderse Vallei kaders voor heeft gegeven aan de leerlingen.
 
Benieuwd naar de eindresultaten? Na een jurering door de Woningstichting én De Helderse Vallei zijn de 8 topontwerpen gedurende de meivakantie te bekijken bij De Helderse Vallei. Daarna zullen ze geruime tijd te bezichtigen zijn in de Projectwinkel Stadshart van Woningstichting Den Helder aan de Beatrixstraat 5.
 
Het project verbindt lesdoelen van het vak ‘Culturele en kunstzinnige vorming’ met bestaande projecten in de stad, waardoor de koppeling tussen school en beroepspraktijk duidelijk wordt. Het lesprogramma is tot stand gekomen door een samenwerking van Lyceum aan Zee, Woningstichting Den Helder en De Helderse Vallei.
 
Bent u nu zelf nieuwsgierig geworden hoe het is om in een Tiny House te wonen? Schrijf deze datum dan alvast in uw agenda: donderdag 13 juni van 20.00 tot 21.30 uur. Marjolein Jonker houdt dan voor geïnteresseerden een lezing bij De Helderse Vallei over het leven in een Tiny House. Meer informatie hierover is later dit jaar te vinden op de website van www.deheldersevallei.nl.

Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden