Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Financieel Fit Den Helder tegen armoede

Publicatiedatum: 30-10-2019

 

Op 17 oktober was het Wereldarmoededag, een dag waar we stilstonden bij armoede: wereldwijd maar ook dicht bij huis. Echter willen we daar niet alleen vandaag bij stilstaan, maar het hele jaar door!

Iedereen wil actief kunnen deelnemen aan de samenleving, zowel financieel als sociaal. Maar wat als dat even niet lukt? Voor veel gezinnen in Den Helder is dat dagelijks hun keiharde werkelijkheid. Zo staat onze stad landelijk in de top-vijf van regio’s waar de armoede onder inwoners het grootst is. Ruim één op de drie huishoudens leeft op of onder de armoedegrens. En dat is onnacceptabel! Met elkaar willen we daarom werken aan het terugdringen en voorkomen van schulden, met als duidelijk doel: 12% armoedereductie in 2021.

Hoe? Door onze krachten te bundelen.

Twaalf organisaties, waaronder Woningstichting Den Helder, hebben de handen ineengeslagen en vormen de initiatiefnemers van Financieel Fit Den Helder: een netwerk dat gezamenlijk initiatieven ontwikkelt en uitvoert. Wij willen dat iedereen actief kan meedoen in onze maatschappij. Armoede mag daar geen belemmering in zijn. We willen mensen in onze stad motiveren en stimuleren weer financieel redzaam te worden. En te blijven. Weer grip op hun leven te krijgen. Waarbij we uitgaan van de mogelijkheden van mensen zelf. En hun veerkracht. Dat is waar wij ons sterk voor willen maken. Op naar een Financieel Fit Den Helder!

Wil jij meer weten over Financieel Fit Den Helder? Lees verder op: https://financieelfitdenhelder.nl

 Deel deze pagina

 
Annuleren

Waarmee kunnen wij je helpen?

Begin hier met zoeken!

Geen resultaten gevonden