Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Eerste flatgebouw Duinroosstraat smoelt nu heel anders

Publicatiedatum: 30-10-2022

 

Het eerste van vijf flatgebouwen aan de Duinroosstraat, die verduurzaamd worden én een geheel nieuwe uitstraling krijgen, is uit de steigers. De oorspronkelijke portiekflat is aan de voorzijde nauwelijks nog als zodanig herkenbaar.

Woningstichting Den Helder is dit jaar begonnen met de upgrade van de vijf gebouwen met totaal 90 sociale huurwoningen. Naast de cosmetische ingrepen hebben de woningen aanmerkelijk grotere balkons gekregen, zijn de muren en het dak van 30-35 centimeter dikke isolatie voorzien, kreeg de vloer tussen de bergingen en de eerste woonlaag eveneens een isolatielaag, kwam er nieuwe dakbedekking en zijn er zonnepanelen geplaatst. De opbrengst daarvan komt geheel ten goede aan de bewoners. De maatregelen moeten de flats een energielabel A opleveren. De upgrade gebeurt zonder huurverhoging.

Voor de bewoners betekent de verduurzamingsoperatie afzien, maar deze moet hen naast een mooier flatgebouw ook lagere energielasten opleveren. Woningstichting hoopt dat eind dit jaar of anders eerste kwartaal volgend jaar alle gebouwen gedaan zijn.

 

Deel deze pagina