Werken bij Helder Vastgoed BV
Over ons Nieuws & Publicaties Nieuws Nieuwsbericht DURF, kroniek van 100 jaar Woningstichting: ‘Woningstichting inspiratie voor andere corporaties’

DURF, kroniek van 100 jaar Woningstichting: ‘Woningstichting inspiratie voor andere corporaties’

Leestijd: 2 min

 

Hugo de Jonge, minister van Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, vindt Woningstichting Den Helder een inspiratiebron voor andere corporaties. Een voorbeeld op het gebied van stadsvernieuwing en maatschappelijke betrokkenheid. Hij zegt dat in het boek DURF, dat ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de corporatie is verschenen.

Van sloop tot nieuwbouw, van planmatig onderhoud tot leefbaarheid neemt Woningstichting al honderd jaar het voortouw in de stedenbouwkundige ontwikkeling van Den Helder. Een rol die Woningstichting kan vervullen door op tal van fronten durf te tonen.  Voor schrijver Ronald den Boer, oud-journalist en nu werkzaam bij Woningstichting,  was het dan ook niet meer dan logisch dat de titel ‘DURF’ zou zijn.  

In dit prachtige boek vereeuwigt Woningstichting Den Helder haar rijke historie in de volkshuisvesting in Den Helder van de afgelopen 100 jaar.  Verhalen over buurten, wijken en bewoners laten zien hoe de jarige corporatie bepalend is geweest voor de huisvesting van duizenden Nieuwediepers.

Zo ook voor Annie Lengers en IJf Blokker, naast hun langdurige binding met Den Helder huren beiden een appartement van de jarige corporatie.

De geboren jutter IJf Blokker (92), ook bekend als roemrucht VPRO-acteur Barend Servet, keerde na een rijke televisiecarrière terug in Den Helder en woont al enige jaren naar zijn zin in zorgcentrum De Groene Vecht. Annie Lengers, met haar bijna 108 jaar waarschijnlijk Nederlands oudste zelfstandig wonende honderdplusser, huurt al sinds 2 jaar naar tevredenheid een appartement in De Baron. Samen zijn ze gemiddeld 100 jaar en daarom vindt de corporatie het niet meer dan terecht dat zij als eersten maandag 24 oktober het boek uit handen van algemeen directeur Woningstichting Robbert Waltmann en Ronald den Boer mochten ontvangen.

DURF is een boek dat in tekst en beeld en door een combinatie van verhalen en interviews de lezer een goed beeld geeft hoe Woningstichting met name de laatste 25 jaar Den Helder heeft vernieuwd. Voor geïnteresseerden is het boek vanaf donderdag, zolang de voorraad strekt, gratis verkrijgbaar op het Woonplein bij Woningstichting (Middenweg 159) of in de Den Helder Experience Store (Spoorstraat 2).