Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bouw Het Kasteel weer een stap verder.

Publicatiedatum: 19-03-2023

 

Vandaag is op de vierde verdiepingsvloer beton gestort. Het appartementencomplex is het sluitstuk van de herinrichting van de Marsdiepstraat en het Kreekpark. In totaal telt het Kasteel straks 6 verdiepingslagen en is het een ware blikvanger in Nieuw Den Helder.

Het Kasteel bestaat uit 39 sociale huurappartementen met één tot drie slaapkamers. Het gebouw zal geheel gasloos zijn en voorzien worden van een lift.

De appartementen zullen met voorkeur verhuurd worden aan de doelgroep 65+. Om doorstroom in de huurwoningen te bevorderen worden de appartementen bovendien met voorkeur verhuurd aan huurders van Woningstichting Den Helder en Helder Vastgoed BV die een lege woning achterlaten.

De verwachting is dat Het Kasteel begin 2024 opgeleverd zal worden. De appartementen worden te zijner tijd te huur aanboden via de website van Woonmatch Kop van Noord-Holland (https://www.woonmatchkopnh.nl/).

De komende jaren bouwt Helder Vastgoed BV meer dan 400 (sociale) huur- en koopwoningen in Den Helder om de woningnood aan te pakken. In het stadshart komen er onder andere huurwoningen in Het Warenhuys en Halte Bellevue. Daarnaast bouwt Helder Vastgoed BV 7 koopwoningen in het project Palmhout aan de Spoorstraat, 4 koopwoningen op de oude plek Biegstraten in de Koningstraat en 22 herenhuizen in het project Molenplein. Ook wordt er gewerkt aan de ontwikkeling van het plan Dijkkwartier met een combinatie van maar liefst 200 (sociale) huur- en koopwoningen op een unieke locatie. Buiten het stadshart zal het nieuwbouwproject Molenwerf met 34 koop- en huurwoningen gerealiseerd gaan worden.

 

Deel deze pagina