Geen objecten gevonden

Nieuwsbericht

Bouw 18 nieuwe huurwoningen Molenwerf start na de bouwvak

Publicatiedatum: 17-02-2023

De omgevingsvergunning is binnen en er zijn geen bezwaren ingediend. Er kan dus na de zomervakantie gestart worden met de bouw van Molenwerf. Maar liefst 34 beeldbepalende woningen (16 koop, 18 huur)en een replica van de historische houtzaagmolen komen op het voormalige Vinkenterrein. De nieuwe artist impressions laten goed zien hoe Molenwerf verweven is in haar omgeving en een jarenlang openliggend terrein een prachtige invulling geeft.  

Twee van de 18 huurwoningen komen in de aanbouw van de molen, die verder onder meer een infocentrum over duurzame energie en een bed & breakfast zal bevatten. De molen kan straks draaien, maar gaat niet zagen. De bouw duurt ongeveer 1,5 jaar. We verwachten dat de woningen eind 2024 worden opgeleverd.

Naast de 18 huurwoningen in Molenwerf realiseert Helder Vastgoed BV de komende jaren meer dan 200 nieuwe huurwoningen op diverse locaties in Den Helder.  Zo wordt er gewerkt in en rondom het stadshart aan Het Warenhuys (36 huurappartementen), Koningsdriehoek (7 huur appartementen), Koningdwarsstraat (4 huurwoningen) en  Halter Bellevue en later ook het Dijkkwartier. In Nieuw Den Helder is de bouw van 39 sociale huurwoningen in het Kasteel in volle gang.

Met de bouw van de huurwoningen voegt Woningstichting/Helder Vastgoed niet alleen extra huurwoningen toe aan haar bezit maar komt ook de doorstroming op de huurmarkt op gang. Laatste zorgt weer voor het vrijkomen van meer betaalbare sociale huurwoningen voor woningzoekenden.

Bekijk voor meer informatie over Molenwerf of andere projecten de website www.wsdh.nl. Volg ook de https://www.facebook.com/denhelderstadaanzee  voor meer informatie over de projecten in het stadshart.  

 

Deel deze pagina